Sziklakert a tetőre– Zöldtetős szigetelés mesterfokon

Sziklakertről általánosságban

A sziklakert a modern kertek ékszerdoboza lehet. Építését rábízhatjuk szakemberre, de mi magunk is nekifoghatunk. A sziklakertnél fontos, hogy napos területen épüljön ki, és a telepítés helye elbírja a sziklákat/köveket. A sziklakertbe többféle színű követ választhatunk, fehéret, feketét, szürkét vagy akár rózsaszínt is. A növények kiválasztásánál fontos szempont, hogy azok szárazságtűrő képessége magas legyen. Akár úgy is összeválogathatjuk a különböző fajtákat, hogy egészen tavasztól késő őszig virágozzon valamelyik.

tetőn lévő sziklakert

Zöldtető

A zöldtető tulajdonképpen a tetőn lévő kertet jelenti, amely a 21. század nagy divatirányzatává kezd válni. Azonban ha zöldtetős házat akarunk, akkor azt már a tervezésnél figyelembe kell venni, hiszen, ha későn derül ki, hogy rossz a szigetelés, akkor később az akár 30-40 cm-nyi növénytakarót már csak fájdalmas munkával tudjuk eltakarítani. Ellenben, ha sikerül elővigyázatosan megtervezni, a zöldtető nem csak gyönyörű, hanem kiválóan hozzájárul a hőszigetelés hatásfokához.

Sziklakert a tetőre

A kettő kombinációja: sziklakert a tetőre! Természetesen a tetőre nem tanácsos tonnás sziklákat telepíteni, azonban kisebb méretű köveket, kavicsokat simán elbír. Így olyan különleges kertet hozhatunk létre, amelynek csodájára jár a világ, ráadásul a természetnek is visszaadjuk a tőle elvett terület egy részét. Azonban legyünk nagyon elővigyázatosak, kérjük ki szakértő véleményét, hogy a tetőszerkezet mekkora súlyt bír el.