Szolgáltatások

Épületgépészeti kivitelezés

Sok éves tervezési tapasztalatunkon felül a kivitelezésből is kivesszük részünket. Számos külföldi és magyar referencia bizonyítja saját és partnereink szakértelmét. Cégünk az alvállalkozókra is kiterjedő, kivitelezői felelősségbiztosítással rendelkezik.

Generál tervezés

Tapasztalt tervezői partnereinkkel közösen vállaljuk lakó- és ipari épületek minden szükséges szakágra kiterjedő tervezését, engedélyezési-, tender- és kiviteli szintű tervdokumentációk elkészítését. Cégünk tervezői felelősségbiztosítással rendelkezik.

Energetikai pályázatok

Műszaki felméréseket, tanulmányokat és teljes körű műszaki előkészítést nyújtunk Uniós és más energetikai pályázatokhoz, az ország egész területén. Igény esetén a pályázat megírását is vállaljuk.

ENERGIAHATÉKONYABB ingatlanok ÉPÍTÉSE EGY KÉZBEN

Épületgépészet

Épületgépészeti kivitelezés és tervezés szakszerűen, hozzáértő épületgépészeti tervező csapat segítségével.

Épületgépészeti
tervezés

Gépészeti tervezés lakossági és ipari ügyfelek részére. A hagyományos gázkazán rendszerektől, egészen a megújuló energiával üzemelő hőszivattyús megoldásokig. Legyen szó akár szellőztetésről, hűtésről, vízvezetékről vagy csatornáról.

Gépészeti
projektvezetés

Egy épület tervek alapján történő megvalósítása nagy feladatot ró a beruházókra. Projekt ütemezés, anyag beszerzés, kivitelezők koordinálása, műszaki felügyelet és óriási idő ráfordítás. Projektvezető alkalmazásával időt és pénzt spórolhat.

Légtechnikai beszabályozás

Lakó épületek központi szellőztetőrendszerének beüzemelésekor, kiemelten fontos az egyes helyiségek megfelelő levegő mennyiségének beállítása. Ekkor szükséges a be- és elszívó elemek műszeres beállítása.

Energetikai koncepció tervezés

Lakó- és ipari épület estén is célszerű a felmerülő energia igényeket a tervezés első fázisában meghatározni, így a helyi adottságok figyelembe vételével tervezhetjük meg az optimális épület szerkezetet, továbbá a gépészeti- és villamos rendszereket.

PHPP számítás
(Passzívház standard)

Passzívházak tervezése esetén a PHPP számítási módszert kell alkalmazni, mely kiterjed az épület építészeti, gépészeti és villamos rendszereinek tervezésére is. A számítás elkészítése mellett vállaljuk a Passzívház Minősítési eljárás lefolytatását is.

Energetikai
tanúsítás

Rendelkezünk Energetikai Tanúsító jogosultsággal, mely az épületek energetikai tanúsításához szükséges. Az Energetikai Tanúsítás, “Zöld kártya” elengedhetetlen az épületek energetikai besorolásához. 2013-tól kötelező minden lakó ingatlan adásvételénél és használatba vételénél.

Műszaki
ellenőrzés

Biztosítjuk a kivitelezéshez szükséges műszaki felügyeletet, képviselve a beruházó érdekeit. Folyamatosan ellenőrizzük az elvárt műszaki színvonalat, a hatályos szabványok és jogszabályok betartását.

Gépészeti
anyagbeszerzés

Egyedi kondíciók alapján vállaljuk épületgépészeti projektek anyagbeszerzését. Az általunk forgalmazott PICHLER márkájú csőrendszerekre és szellőztetőgépekre ügyfeleink részére projektárat biztosítunk.

Tételes Épületgépészeti anyagkiírás

Vállaljuk épületgépészeti tervdokumentációk alapján költségvetések és tételes anyagkiírások készítését. A munkák során KönyCalc költségvetéskészítő szoftvert alkalmazunk Terc adattárral. Az elkészült anyagok PDF és EXCEL formátumban kerülnek átadásra.

Épületgépészet

Épületgépészeti kivitelezés és tervezés szakszerűen, hozzáértő épületgépészeti tervező csapat segítségével.